Over mij

Wijnand Veeneman is universitair hoofddocent binnen de Multi-Actor Systems afdeling binnen de faculteit Techniek Bestuur en Management. Daarbij is hij wetenschappelijk directeur van NGinfra, cross sectoraal kennisplatform van Alliander, Havenbedrijf Rotterdam, Luchthaven Schiphol, ProRail, Rijkswaterstaat en Vitens.

Zijn onderzoek richt zich vooral op een integrale analyse van vraagstukken in het openbaar vervoer en het zoeken van oplossingen in de wijze waarop overheden en vervoerders hun organisatie invullen, van regulering, via contractering, naar management en operationele aansturing.

Hij doceert organisatievraagstukken in het openbaar vervoer in verschillende programma’s als de TopTech Master of Business in Rail, de Master of Public Transport Management of the University of Duisburg Essen, and in-house cursussen at HTM en inno-V. Hier werkt hij ook deeltijd als adviseur. Hij doceert post doctoraal bij de Shell Project Academy (SPA), l3TU Construction Management, NSOB en LDE en binnen verschillende masters programma’s bij de Faculteit Techniek, Bestuur en Management.

Wijnand Veeneman is lid van de stuurgroep voor SmartPort, wetenschappelijke adviesraad van de THREDBO, ISNGI en TRA conferenties, het bestuur van het Netherlands Institute of Government, onderzoekschool TRAIL en de redactielid van het Tijdschrift Vervoerswetenschap en Sustainability.

Meer vindt u op LinkedIn en zijn TU Delft pagina.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply